top of page
 • Verzenden en retour
  Voor verzenden maken wij gebruik van hergebruikte verpakkingsmaterialen. Wij streven ernaar om geen of zo min mogelijk gebruik te maken van plastics. Verzendkosten zijn voor eigen rekening volgens PostNL prijzen. Retourzendingen binnen 14 dagen, ongebruikt en in originele verpakking. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Het totaal bedrag wordt aan u geretourneerd zodra wij het pakket hebben ontvangen. Indien product niet in goede staat retour komt nemen wij contact met u op en kan dit eventuele consequenties hebben voor het terugboeken van het bedrag.
 • Binnen kussens
  De binnen kussens worden gemaakt door Vonz. Ze zijn gevuld met hergebruikte vulling en hebben een hoes van (zoveel mogelijk hergebruikt) katoen. De binnen kussens zijn wasbaar op 30 graden. Omdat de binnen kussens speciaal pas gemaakt worden op de kussens zijn ze niet los verkrijgbaar en worden de kussens alleen inclusief binnen kussen verkocht.
 • Viltcollectie
  De viltcollectie van Vonz is gemaakt van een natuurproduct, wol en wordt volledig met de hand vervaardigd. Dit maakt elk product uniek en geen twee dezelfde. Nabestellen van een bestaand product is daarom niet mogelijk. Door de computer kunnen kleuren afwijken van het origineel. Wol is een natuurproduct en heeft zijn specifieke eigenschappen. Onder invloed van warmte en wrijving kan er pilling ontstaan, dit zijn kleine bolletjes op de wol. Met een speciaal anti-pilling mesje kan je dit voorzichtig verwijderen. De vachten bij Vonz zijn vegetarisch. Vacht betekent dat het schaapje geschoren is en na het scheren weer terug gaat in de wei. Aan de onderkant van een vacht zit vilt. In tegenstelling tot een huid waarbij het schaapje niet meer in leven is. Aan de onderkant van de wol zit leer. Vachten hebben de eigenschap om haren los te laten. Dit hoort erbij en gaat vanzelf over.
 • Reinigen van vilt
  Vilt is een stof die bestaat uit 100% wol. De wol is afkomstig van diverse schapenrassen. Elke wol soort gedraagt zich weer anders. Wol is niet eenvoudig te reinigen. Wij adviseren onze vilt producten niet in de wasmachine te doen, maar voorzichtig te weken in een badje met ruim warm water met een drupje wolwasmiddel. Het is heel belangrijk dat het vilt niet gekneed of sterk bewogen wordt, anders start het viltproces. Je mag het vilt rustig een poosje laten staan. Daarna uitspoelen met lauw water waarbij je voorzichtig het sop eruit spoelt of ligt eruit drukt. Je mag het vilt niet wringen en centrifugeren. Vervolgens liggend laten drogen op een handdoek. Omdat het vilt zich volgezogen heeft met water is het heel zwaar geworden en kan je het niet ophangen. Vilt mag nooit in de droger! Het beste advies wat wij voor je mooie vilt product kunnen geven is niet wassen! Heb je vragen neem dan contact met ons op.
 • Over ons Atelier
  Alle items zijn divers, uniek en in ons atelier met de hand gemaakt. De wol die wij gebruiken komt voornamelijk van onze eigen wolfabriekjes. Onze schapen worden met aandacht en liefde gehouden. Wanneer er wol wordt ingekocht is dat uitsluitend van schaapskuddes in Nederland. De wol is vrij van chemische bestanddelen en voor het viltproces zijn uitsluitend water, zeep en spierkracht nodig.
 • Over in Opdracht
  Op maat gemaakt voor jou! Stel je ziet een item van Vonz waar je helemaal verliefd op bent maar ... de uitvoering past net niet in je interieur of ... je hebt een dierbaar stoeltje dat ernstig toe is aan een face-lift. Vonz biedt de mogelijkheid om maatwerk te leveren of het nu om wol gaat of om een mooie stof. Speciaal toegesneden op jou wens. De warmte van eenvoud. Neem gerust contact met ons op, wij luisteren graag naar jouw wensen.
bottom of page