top of page
  • Carolien en Mirjam

wie zaait zal oogsten ?


Tja, stiekem breidt de de kudde van VONZ zich gestaag uit, het valt niet zo op, maar zo langzamerhand barst de weide uit zijn voegen. Een kwestie van verkeerde planning ?

Ach, ons hart voor schaapjes die een goed thuis zoeken is groot. Lammetjes worden bij VONZ niet geboren: de kudde van VONZ bestaat namelijk louter uit schaapjes die bij hun vorige eigenaar 'over compleet' waren. Dat betekent dat er wel eens ongepland zo'n schattig wol fabriekje op ons pad komt, waar we bij VONZ als een blok voor vallen en dus liefdevol in de kudde opnemen.

Kortom: hoog tijd voor uitbreiding van de weide.

De weide in Betuwe wordt dit seizoen uitgebreid met een kwart hectare fris nieuw groen gras met kruiden. We hebben gekozen voor een zaden mengsel van extensieve grassoorten (die diep wortelen en dus veel mineralen opnemen) en inheemse kruiden. Ook leggen we houtwalletjes aan en is er plaats voor bloeiende en vruchtdragende struiken voor de insecten en volgels.

Moge duidelijk zijn dat er geen gifspuit of (kunst)mest aan te pas komt.

Laat het voorjaar maar beginnen !!!!!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page