top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCarolien en Mirjam

Proces van een opknapbeurt. Deel 3: "Kill your darling"

Bijgewerkt op: 4 dec. 2022

Eindelijk ben ik begonnen met de voorbereidingen voor het maken van vilt. Welke wol ik ga gebruiken vind ik altijd de moeilijkste keuze. Dan het bepalen van de grote van de lappen vilt die ik moet maken om te kunnen stofferen. De lappen moeten zeker 1/3 groter worden uitgelegd dan het eindresultaat omdat je te maken hebt met krimp. De wol moet krimpen om er een goede bruikbare stof van te maken. In de rug en de zitting van het bankje wil ik geen naad maken, dus dat moeten grote lappen worden.

Daar loop ik tegen de eerste uitdaging aan, mijn vilttafel is helaas veel te klein en een lap van dat formaat is zwaar om te maken.

Vilt maken is handwerk dus zal het mij gaan lukken om alle lappen dezelfde dikte en soepelheid te geven? Wat ook gelijk mijn tweede uitdaging is.

Om niet meteen het hele idee te laten varen besluit ik de kleinere lappen, achterkant rug en armleuningen als eerste te gaan vilten. Vol enthousiasme ga ik aan de slag!

Nadat ik vier lappen heb gemaakt zakt de moed mij in de schoenen, ik ben niet tevreden over het resultaat! Het moeilijkste is altijd "kill your darling", als je begrijpt wat ik bedoel?

Dus zo geschiedde. Het bankje wordt bekleed met prachtige hippe bouclé stof in een crème kleur. Ook hééééél mooi..... maar vilt is mooier!!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaarden

Comments


bottom of page