top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCarolien en Mirjam

Inburgeringscursus

Dat we bij VONZ dol zijn op onze schaapjes, dat wisten jullie natuurlijk al. Voor het gemak stellen we ze nog even aan je voor.

In Stolwijk wonen Bror, Famke, Imke, Gijs, Olaf en Raafje. In Ophemert wonen Hannah, Bokje, Catoo, Poef, Mathilde, Joukje, Freek, Mart, Lars, Abel en sinds kort ook Holly.

Het verhaal van Holly is heel bijzonder. In 2018 liep ze als klein lammetje moederziel alleen te dwalen in de straten van Haaften. Een dierenartsen echtpaar heeft zich liefdevol over haar ontfermd en daar mocht ze blijven. Tot een paar maanden geleden heeft ze haar leven gedeeld met alpaca's. Holly voelt zich helemaal thuis tussen deze bijzondere zachtaardige dieren en heeft ook jaren met hun 'pot mee gegeten' met als gevolg dat ze 'een paar maatjes meer' heeft. Holly is te zwaar geworden en dat is niet gezond.

Je raadt het al.... Holly is nu bij VONZ om 'echt schaap' te worden en vooral om af te vallen. Ze is een beetje een 'vreemde eend in de bijt': Holly is een Texelaar en daarmee een stuk groter dan de andere schaapjes in de kudde, daar komt haar overgewicht nog eens bij.

De eerste twee weken was Holly niet op haar gemak. Ze had geen idee wat ze met die vreemde wezens aan moest, ze kende de schapen taal niet.

Bokje zag het en heeft zich over haar ontfermd . Met kleine stapjes heeft Bokje aan Holly de schapentaal geleerd. Wat bijzonder om te zien.

Nu, vijf maanden verder, heeft Holly haar draai in de kudde gevonden en heeft ze met alle andere wolfabriekjes vriendschap gesloten. En ........ ze heeft weer een taille....... .

GA ZO DOOR..... lieve dappere Holly.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaarden

Comentarios


bottom of page