top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCarolien en Mirjam

Schapen scheren


Het scheer seizoen is begonnen.... de eerste twee schaapjes uit de kudde van Vonz, die in de Krimpenerwaard lopen, zijn geschoren! De twee grootste schapen uit de kudde, de Gotland Pels schapen Bror en Famke moesten eraan geloven!

Het was precies een jaar geleden dat we met de wol-schaar de vacht van het schapen hebben geknipt. Dit jaar is extra spannend voor ons, hoe zal de wol eruit zien? De wol heeft dit keer namelijk een heel jaar kunnen groeien. Normaal gesproken knippen wij de Gotland Pels schapen twee keer per jaar. Moedertje natuur heeft goed haar best gedaan, wat een prachtige wol!

Maar....het is toch beter dat we Bror komend najaar nog een keer onderhanden nemen, de wol bleek namelijk op zijn lijfje al aan het vilten te zijn geslagen. Haha, hij heeft te goed zijn best gedaan! De wol van Famke daarentegen is mooi los en zacht van kwaliteit gebleven.

Zo zie je maar weer, twee schaapjes van het zelfde ras geven dus niet identieke wol. Bovendien blijkt de wol elk jaar weer een andere kleurschakering te hebben.... het lijken wel toverballen...


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page