top of page
  • Carolien en Mirjam

Bio-divers


Whow, kijk eens wat een plaatje: de nieuwe weide van VONZ in de Betuwe.

De kunstmatige regendans heeft geholpen: een weide vol bloemen en kruiden en prachtige grasjes in ontwikkeling. Korenbloemen, klaprozen, weegbree, koriander, incarnaat klaver, witte klaver, goudsbloem, timothee, zwenkgras en nog veeeeeel meer valt er te zien en te ruiken, ha-ha-hatsjie.

VONZ blijft goed voor haar jonge en kwetsbare weitje zorgen want het echte hemelwater wil maar niet komen.

Als alles uitgebloeid is en het zaad gevallen is mogen de schaapjes heerlijk smullen.

En op valreep kregen we vandaag ook nog een compliment van een passerende onderzoeker van Wageningen Universiteit die zich bezig houdt met onderzoek naar de diversiteit van het insectenleven in agrarisch gebied.

Een dikke pluim voor VONZ en daar zijn we trots op.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page