top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCarolien en Mirjam

In je nakie

Het is er weer de tijd voor: overal zie je geschoren schapen in de weides. De schaapjes van VONZ in Ophemert hebben hun winterjas nog aan. Die is in dit koude voorjaar heel goed van pas gekomen, en dat kon je ook aan het gedrag van onze wolfabriekjes zien.

Ja, wij van VONZ hadden echt wel medelijden met al die schaapjes die in hun blootje in dit koude voorjaar de harde wind en regen en zelfs hagel moesten trotseren. Bovendien meestal zonder een plekje om te schuilen.

In Ophemert zijn dit weekend de drie belhamels Freek, Mart en Lars voor het eerst aan de beurt geweest. Zij zijn nu een jaar oud en voor voor het eerst van hun leven is hun wollige jasje uit. Bij Vonz gebruiken we hiervoor bij voorkeur de ouderwetse schapenschaar. Dit karweitje gebeurt rustig, zonder haast en met rustgevende woordjes. Ook gaan ze meteen even langs 'de pedicure' zodat ze weer tijdje op mooie hoefjes rond kunnen scharrelen.

En wij.... wij kunnen onze ogen niet afhouden van de prachtige wol die ze ons gegeven hebben. Dank je wel mooie binken.....
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page