top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCarolien en Mirjam

Proces van een opknapbeurt. Deel 2 "De opbouw"

Als al het oude materiaal van het bankje verwijderd is krijg ik een klein paniek aanvalletje. Ohhh.......als dat maar weer goed komt!

Maar gewapend met mijn aantekeningen en de vele foto's die ik gedurende het sloop proces heb gemaakt, ga ik weer aan de slag. Even met een schuurpapiertje de pootjes te lijf en een kleine reparatie, klaar voor weer een nieuw laag lak.

Ik begin altijd met de zitting. Na een korte inspectie van de veren kunnen ze weer afgedekt worden, die hebben de tand des tijds goed doorstaan! Al snel volgt de rug en de armleuningen. Je herkent het bankje nu al bijna niet meer terug...wat knapt dat op!

Voordat de eindstof op het bankje gaat, bekleed ik het bankje met, bij voorkeur, hergebruikt katoen. Dit is een vervelend werkje omdat katoen niet zo meewerkt met rondingen enzo, maar voor het vilt is het beter. Uit ervaring weet ik inmiddels dat het polyether en het vilt anders helemaal aan elkaar gaan zitten.

De volgende stap is het vilt, maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten. Ik ben er namelijk nog niet uit wat het moet gaan worden. In de tussentijd staat hij alvast te pronken in de woonkamer met een mooie deken van vilt erover heen gedrapeerd.


(Wordt vervolgd)

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page